Ajankohtaista

Lapin IV toimipiirin matkakanttorin toimenhoitaja, diakoni Erkki Lumisalmi on palvellut kirkkoa Ivalossa vuodesta 1983. 

Diakoniksi vastavihitty Heikki Korhonen on viestinnän moniosaaja, joka toimii myös kirkon viestinnän johtoryhmän asiantuntijajäsenenä. Minkälaisena hän näkee kirkon viestinnän?

Helsingin metropoliitta Ambrosiuksen ja talousvaliokunnan puheenjohtaja Markku Salmisen haastattelu.

Oulun hiippakunnan metropoliitan tehtäviä hoitava piispa Arseni vastasi muutamaan kysymykseen liittyen Oulun hiippakunnan tulevaisuuteen ja kirkolliskokoukseen.

"Piispuudessa hankalinta on se, että osaisi varjella sydäntään, eikä rupea hallinnoimaan hiippakuntaa tai kirkkoa". Lue Helsingin metropoliitta Ambrosiuksen haastattelu.

Arkkipiispa Leo muistuttaa, että piispan tehtävänä on huolehtia kirkon perinteen toteutumisesta seurakunnissa hyvässä järjestyksessä.

Kirkkomme vanhin pappi eli rikkaan elämän ja oli mukana perustamassa monenlaista toimintaa. Hän teki työtään määrätietoisesti ja rakkaudella.

Maria Mountraki ja Jooa Sotejeff-Wilson mukana vapaaehtoistyöntekijöinä Kirkkojen Maailmanneuvoston yleiskokouksessa Etelä-Koreassa.

Konstantinopolin Ekumeenisen Patriarkka Bartolomeoksen kiitoskirje arkkipiispa Leolle ja Suomen ortodoksiselle kirkolle.

Vuodesta 1863 julkaistuja teoksia on lisäpainoksineen kertynyt lähes kolmesataa.

Keväällä Suomen suurimmassa ortodoksisessa seurakunnassa hyväksyttiin uusi johtosääntö. Nyt se otetaan käyttöön.

Isä Serafim kirjoittaa Ortodoksiviestissä (06/13) julkaistussa kolumnissaan, että virheensä tunnustaminen voi olla kokemuksena kuin vapautuminen vankilasta.

Kirkollishallituksen kollegion asiantuntijajäsen Ulla Kudjoi-Salminen pohtii kirkon tulevaisuutta ja 50-vuotista taivaltaan kirkon jäsenenä.

Ammattimuusikko Venäjän Karjalasta löysi paikkansa Lahden seurakunnassa toisena kanttorina. Soldatova myöntää olevansa perfektionisti, myös kotoutumisessa.

Jaana Pössi ja Niina Laine suorittavat sosionomian aikuisopintoihin liittyvän harjoittelun Filantropian Moldovan kohteessa.

Huolimatta siitä, että kirkon ikivanha perinne ei hyväksy viinin periaatteellista tuomitsemista, se ei suhtaudu torjuvasti vapaaehtoiseen kieltäytymiseen.

91-vuotias Maria von Behr vietti lapsuutensa ja nyt vanhuutensa 100-vuotta täyttävässä Helena-kodissa. Marian elämä heijastelee kirkon 90-vuotiasta autonomian ajan taivalta.

Tie karjalaisesta taiteilijasta Lahden seurakunnan venäjänkieliseksi papiksi.

Kanttorit Petri Nykänen ja Varvara Merras-Häyrynen kertovat, mikä sai heidät palaamaan koulunpenkille ja suorittamaan kuoronjohdon B-tutkinnon.

Ortodoksiviestin kesänumerossa Tuomo Salovuori kertoo Lohjan Vivamossa sijaitsevasta Pohjoismaiden ensimmäisestä Hiljaisuuden puutarhasta.

Maire Peltonen on nähnyt Suomen ortodoksisen kirkon koko autonomian ajan.

Helsingin hiippakunnan teologisen sihteerin mukaan kirkko tulee kohtaamaan aivan uudenlaisia haasteita.

Tasa-arvovaltuutettu, varatuomari Pirkko Mäkinen toimii Kirkon kansainvälinen diakonia ja lähetystyö Filantropia ry:n hallituksessa.

Pappismunkki Serafim kirjoittaa Ortodoksiviestin pääsiäisnumeron kolumnissaan ylösnousemuksen luonteesta.

Helsingin hiippakunnan uusi hallinnollinen sihteeri vaihtoi esiliinan viittaan.

Filantropian yhteistyökumppanin Gennet Mengistun sydämessä on naisten aseman ja tasa-arvon edistäminen.

 ”Onnellinen se, joka saa toteuttaa lahjaansa joka päivä.”

Patriarkka Bartolomeos kiittää arkkipiispa Leoa Ekumeenisen patriarkaatin edustajana toimimisesta Rooman piispainsynodissa.

Sanasto on tarkoitettu niin kirkon ja seurakuntien kuin kakkien ortodoksisuudesta kiinnostuneidenkin käyttöön.

Helsingin seurakunnan uusi diakoniatyöntekijä on löytänyt kirkosta hengellisen kodin.