Diakonia- ja lähetysillat alkavat seurakunnissa

Kirkon yhteistyöjärjestöt Filantropia ry ja PSHV ry toteuttavat tänä keväänä kaikki hiippakunnat kattavan kiertueen, jolla pyritään kehittämään seurakunnissa tehtävää diakonia- ja lähetystyötä.

Sekä seurakuntien työntekijöille että kaikille vapaaehtoistyössä mukana oleville ja siitä kiinnostuneille suunnatuissa keskustelu- ja suunnittelutilaisuuksissa tarkastellaan diakonian ja lähetystyön näköaloja tämän hetken tilanteessa ja jaetaan seurakuntiin kertynyttä kokemusta, osaamista ja hyviä käytäntöjä.

Ensimmäinen kokoontuminen järjestetään torstaina 2. helmikuuta Suonenjoella ja sinne kokoontuu joukko Jyväskylän, Rautalammin ja Saimaan seurakuntien työntekijöitä ja vapaaehtoisia. Seuraavana päivänä kokoontuvat Iisalmessa Kuopion, Nurmeksen ja Iisalmen seurakuntien edustajat.

Karjalan hiippakunnan osalta kolmas vierailu pidetään Joensuussa 9.2. ja mukana ovat paikallisten voimien lisäksi Ilomantsin ja Taipaleen seurakunnat.

Oulun hiippakunnan kaikkien seurakuntien yhteinen diakonia- ja lähetystapaaminen järjestetään Kajaanissa 4. maaliskuuta järjestettävien hiippakuntapäivien yhteydessä. 

Helsingin hiippakunnan läntiset seurakunnat –  Tampere, Hämeenlinna ja Turku – tapaavat yhteisen työskentelyn merkeissä Tampereella 9. maaliskuuta. 

Diakonia- ja lähetysiltojen tavoitteena on edesauttaa kirkon tavoite- ja toimintasuunnitelman linjausten toteutumista ja kirkon diakonia- ja lähetyssuunnitelman sisäistämistä ja täytäntöön panoa. Samalla ne tarjoavat seurakunnille jälleen yhden tilaisuuden rakentaa keskinäistä yhteistyökulttuuria ja luoda uusia yhteistyön muotoja.

Tilaisuudet ovat myös osa järjestöjen ja Valamon opiston Juuret ja monikulttuurisuus -teemavuotta.

1.2.2017

Tulostettava sivu