Filantropia mukana Järjestö 100 -kampanjassa

Suomen itsenäisyyden kunniaksi järjestettävä Järjestö 100 -kampanja tuo esiin kansalaisjärjestöjä ja niissä toimivia suomalaisia, jotka ovat Suomen itsenäisyyden aikana olleet rakentamassa yhteiskuntaamme sellaiseksi kuin se nyt on. Ortodoksisen kirkon kansainvälinen diakonia- ja lähetystyö Filantropia ry on yksi sadasta järjestöstä, joka pääsi jakamaan saavutuksensa kampanjassa.

Järjestö 100 -kampanjasivuille on koottu tarinoita siitä, miten suomalaiset järjestöt ovat edistäneet terveyttä ja hyvinvointia, kehittäneet nuorisotyötä, puolustaneet vähemmistöjen oikeuksia sekä tukeneet kehitystä ja hyvinvointia niin Suomessa kuin maailmalla. Saavutukset on jaettu kahdeksan eri kategorian alle. Filantropia on mukana kategoriassa ”tasa-arvo- ja ihmisoikeudet”.

Filantropian saavutukseksi on nostettu moldovalaisten naisten pienyrittäjyyttä tukeva hanke, joka on mahdollistanut naisille toimeentulon kotikylässään, niin ettei heidän ole tarvinnut lähteä etsimään töitä ulkomailta, mikä on Moldovassa hyvin tavallista. Tämän vuoden lopussa päättyvä kuusivuotinen yrittäjyyshanke on tarjonnut koulutusta sadoille maaseudun naisille sekä antanut kolmellekymmenelle naiselle mahdollisuuden aloittaa oman yritystoiminnan.

Järjestö 100 -kampanjan toteuttavat valtakunnallinen nuorisotyön palvelu- ja vaikuttajajärjestö Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssi ry, valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalojen kattojärjestö SOSTE Suomen sosiaali ja terveys ry sekä globaalin kehityksen asiantuntija Kepa ry, jonka jäsen Filantropia on.

Järjestö 100 -saavutuksia päivitetään sivustolle vähitellen toukokuun loppuun mennessä, mutta Filantropian tarina löytyy jo sivuilta.

Kampanjaan kuuluu myös eri puolella Suomea kiertävä Meeri Koutaniemen kanssa toteutettu valokuvanäyttely. Näyttely on ensi kerran esillä Tampere-talossa 27.-29.3. NUORI2017-tapahtuman yhteydessä ja jatkaa sieltä myöhemmin ainakin Helsinkiin, Ouluun ja Poriin.

Filantropian Järjestö 100 -saavutuksesta voit lukea täältä: https://www.jarjesto100.fi/tasa-arvo-ja-ihmisoikeudet/pienyrittajyys-pitaa-aidit-lastensa-luona

Lisätietoa Järjestö 100 -kampanjasta löydät täältä: https://www.jarjesto100.fi/

Teksti: Filantropia

Kuva: Tiina Makkonen

27.3.2017

 

Tulostettava sivu