Katekumeeniopetus käynnistyy jälleen syksyllä

Ortodoksiseen kirkkoon liittymistä edeltää aina tietty valmistautumisaika, jonka kuluessa kirkkoon liittymistä harkitseva perehtyy ohjatusti kirkon oppiin ja liturgiseen elämään.

Monissa seurakunnissa järjestetään kirkkoon liittymisestä kiinnostuneille ryhmäopetusta, jota kutsutaan katekumeeniopetukseksi. Syksystä pääsiäisen kynnykselle asti kestävän opetuksen tavoitteena on antaa osallistujille sellaista tietoa ja kokemusta, jonka pohjalta he voivat arvioida, haluavatko he liittyä kirkkoon.

Opetuksessa tutustutaan aktiivisesti ortodoksiseen jumalanpalveluselämään ja perehdytään esimerkiksi ortodoksiseen ihmiskuvaan, sakramenttiopetukseen ja dogmatiikkaan. Myös seurakuntayhteisö tulee opetuksessa tutuksi.

Katekumeeniaikana kirkkoon liittyvä valitsee myös itselleen ortodoksikummin, jonka tehtävä on toimia kirkkoon liitettävän esirukoilijana ja kirkon elämässä opastavana kanssakulkijana.

Helsingin ja Tampereen seurakunnissa järjestetään jo keväällä infotilaisuus syksyllä alkavasta katekumeeniopetuksesta.

Helsingin tilaisuus järjestetään Uspenskin katedraalissa (Kanavakatu 1) keskiviikkona 20.5. kello 18.

Tampereella vastaava tilaisuus järjestetään Nikolainsalissa (Tuomiokirkonkatu 27, sisäpiha) tiistaina 26.5. kello 18.

Katekumeeniopetus on alkamassa syksyllä myös monissa muissa seurakunnissa ympäri maata. Kursseista tiedotetaan seurakuntien omilla sivuilla ja seurakuntalehdissä.

Niissä seurakunnissa, joissa katekumeeniopetusta ei järjestetä, kirkkoon liittymisestä kiinnostuneet ottavat yhteyttä suoraan seurakunnan pappiin. Hän antaa liittyjälle ohjeita kirkon opetukseen, perinteeseen ja hengelliseen elämään tutustumista varten.

Kuva: Helsingin ortodoksinen seurakunta

11.5.2015

 

Tulostettava sivu