Kirkollishallituksen kollegio koolla 14.2.

Viime marraskuun kirkolliskokouksessa kolmivuotiselle toimikaudelle valittu kirkollishallituksen kollegio kokoontuu 14.2. kirkon keskustalolle Kuopioon toimikauden ensimmäiseen istuntoon.

Kirkollishallituksen kollegiossa on mukana myös ensimmäistä toimikauttaan aloittavia jäseniä. Siksi kollegion jäsenet ja istunnossa esittelijöinä toimivat kirkon palvelukeskuksen johtoryhmän jäsenet keskustelevat istunnon aluksi kollegiotyöskentelyn käytännöistä ja hyviksi havaituista käytännöistä.

Kokouksen asialistalla on pääosin viime syksyn kirkolliskokoukseen liittyviä asioita. Kirkon palvelukeskuksen johtoryhmä on valmistellut päätösten toimeenpanoa ja nyt kollegio tekee päätöksiä seuraavista toimenpiteistä.

Kello 13 alkavassa istunnossa tehtävät päätökset uutisoidaan kirkon sivuilla tuttuun tapaan samana iltana. 

Kirkollishallituksen kollegion kokoonpano toimikaudelle 2016–2019 on seuraava:

Puheenjohtaja:

arkkipiispa Leo

Jäsenet:

Helsingin metropoliitta Ambrosius

Oulun metropoliitta Elia

Joensuun piispa Arseni

rovasti Markku Salminen

Matti Tolvanen, lakimiesjäsen

Hannele Meskus

Liisa Toppila (nunna Elisabet)

Henkilökohtaiset varajäsenet:

pastori Ioannis Lampropoulos

Risto Ikäheimo

Maria Lampinen

Ulla Saarinen

Kirkon palvelukeskuksen johtoryhmän muodostavat arkkipiispa Leo, palvelukeskuksen johtaja Sirpa Koriala, palvelukeskuksen lakimies Jari Rantala, kirkon kasvatusasiain koordinaattori Sirpa Okulov, talouspäällikkö Henna Mynttinen, kiinteistöpäällikkö Matti Rouvinen ja vastaava tiedottaja Maria Hattunen.

Kuva: Suomen ortodoksinen kirkko

10.2.2017

Tulostettava sivu