Kohti pääsiäistä

Palmusunnuntain aattona julkaistiin YouTubessa erityisesti ortodoksisen uskonnon opettajien käyttöön tarkoitettu video, jolla Karjalan ja koko Suomen arkkipiispa Leo esittäytyy lapsille ja kertoo lyhyesti pääsiäisen merkityksestä. 

Aloite videon tuottamiseen tuli Etelä-Suomessa työskentelevältä uskonnonopettajalta. Toiveissa oli lyhyt, enintään viiden minuutin mittainen video, jossa arkkipiispa kertoo kuka hän on, mitä hän tekee, missä asuu ja miten hän liittyy lapsiin, jotka ovat ortodoksiuskonnon tunneilla. 

Esitystavan toivottiin olevan mahdollisimman yksinkertainen, sillä ortodoksisen uskonnon opetusryhmissä on paljon oppilaita, joiden äidinkieli ei ole suomi. Lisäksi kirkko on monille suomenkielisillekin lapsille kovin etäinen instituutio, joten puheen toivottiin olevan selkokielistä ja pysyttelevän aivan perusasioissa. 

Nyt valmistunut video on kirkon viestinnän ja Ortodoksisten Nuorten Liitto ONL ry:n yhteistyötä ja sen teknisestä toteutuksesta vastasi Petrus Palola. Haastattelijana toimii diakoni Jaso Pössi.

Videon kesto on kolme ja puoli minuuttia ja sitä pääsee katsomaan oheisesta linkistä: https://www.youtube.com/watch?v=xd91KDcmI88

Teksti: Maria Hattunen

8.4.2017

 
Tulostettava sivu