Lasten ja nuorten kirkko

Lappeenrannassa elokuun viimeisenä viikonloppuna järjestettävien kirkkopäivien on tarkoitus kerätä yhteen aivan kaikenikäisiä kirkon jäseniä. Lapsiperheiden osallistumiskynnystä on pyritty madaltamaan järjestämällä viikonloppuun monenlaista tekemistä niin taaperoille, kouluikäisille kuin nuorillekin.

Yksi viikonlopun suosituimmista työpajoista lienee Legotyöpaja valtavine palikkakasoineen. Mukaan pääsevät kaikenikäiset rakentajat – aikuisetkin ovat tervetulleita luomaan yhdessä jotain ainutlaatuista. Joukosta löytyy myös Duploja, joten pienimmätkin pääsevät tapahtumassa rakentamisen makuun. Jos rakentelu ei kiinnosta, paikalle voi tulla ihan vain ihmettelemään, mitä kaikkea Legoilla voi saada aikaan. Työpaja on avoinna perjantaina kello 16-20, lauantaina kello 9-18 ja sunnuntaina kello 12-16.

Askartelusta ja muusta käsillä tekemisestä kiinnostuneet voivat suunnata karjalaista käspaikkaperinnettä eteenpäin siirtävään Minikäspaikkatyöpajaan, jossa voi valmistaa oman käspaikan tai ainakin päästä jyvälle siitä, kuinka homma onnistuu. Aiempaa kokemusta tai harrastuneisuutta ei edellytetä. Työpaja on avoinna perjantaina ja lauantaina samaan aikaan Legotyöpajan kanssa.

Discotunnelma valtaa Kimpisen koulun tilat perjantaina kello 21 lähtien. Asialliset äänentoisto- ja valaistusjärjestelyt sekä ammattilaistason dj taikovat iltaan ihka elävää klubitunnelmaa. Tapahtumaan on pääsy ainoastaan koululla majoittuvilla nuorilla.

Lautapeleistä kiinnostuneet voivat ottaa lauantaina suunnan kohti Ortodoksisten Nuorten Liiton telttassa sijaisevaa peliluolaa. Peliväleinevalikoimaan sisältyy monentasoisia pelejä, joten pelaamaan pääsevät varmasti sekä Kimblen että strategisten pelien ystävät. Peliluola on avoinna kello 10-16.30. Teltassa toimii kirkkopäivien ajan myös nuorten kohtaamispaikka, joten peliseuraakin on tarjolla.

Ortodoksisten Nuorten Liiton teltassa toimii myös lapsiparkki, jonka käyttö kuuluu kirkkopäiväpassin hintaan. Lapsen voi jättää parkissa päivystävien lapsenvahtien hoiviin maksimissaan kolmeksi tunniksi. Parkin aukioloajat täsmentyvät myöhemmin.

Lauantaina iltapäivällä Kehruuhuoneella järjestetään koko perheen konsertti Kis Kis Kippurahäntä. Sari Kaasinen laulaa ja laulattaa laulavaisia kello 14 alkaen.

Lauantai-ilta huipentuu odotettuun Kulmakivi -konserttiin, jossa esiintyvät edellisen Kulmakivi -konsertin yhteydessä huippusuosion saavuttanut Kaukolasipartio ja suomalaisyleisön leppoisilla reggaerytmeillä hurmannut Jukka Poika. Konsertti alkaa Lappeenrannan urheilutalolla kello 19 ja päättyy noin kello 21.30. Konsertti on maksuton kaikille kirkkopäiväpassin lunastaneille sekä Lappeenrannan nuorisotoimen erityisasiakasryhmille. Muut voivat tiedustella kymmenen euron hintaisia lippuja ovelta noin puoli tuntia ennen konsertin alkua.

Kirkkopäivien koko ohjelma löytyy osoitteesta www.ortodoksisetkirkkopaivat.fi.

Vinjettikuva: Martinus Markoff. Kuva yllä: AJ Savolainen

4.6.2015

 

 

 

Tulostettava sivu