Liity kirkkoon

Oletko kiinnostunut ortodoksiseen kirkkoon liittymisestä?

Ortodoksiseen kirkkoon liittäminen tapahtuu kasteen ja/tai mirhavoitelun sakramentin kautta. Jos liittyjä on aiemmin kastettu kristillisen kirkon jäseneksi hänelle toimitetaan mirhavoitelu, kastetta ei uusita.

Itsenäisesti kirkkoon liittymisestä voivat päättää 18 vuotta täyttäneet, 15 vuotta täyttäneet tarvitsevat huoltajiensa kirjallisen suostumuksen. 12 vuotta täyttänyt lapsi voidaan liittää kirkkoon vain jos hän antaa asialle oman suostumuksensa. Lasta ei voi kastaa tai liittää ortodoksisen seurakunnan jäseneksi, ellei ainakin toinen vanhemmista ole sen jäsen.

Ennen kirkkoon liittämistä kirkosta kiinnostuneen on tärkeää tutustua kirkon oppiin ja liturgiseen elämään. Useimmissa seurakunnissa järjestetään tätä varten suunnitelmallista opetusta, jota kutsutaan katekumeeniopetukseksi. Kirkkoon voi tutustua myös itsenäisesti paikallisen seurakunnan papin antamien ohjeiden mukaan.

Miten toimia?

Ota yhteyttä paikallisen ortodoksisen seurakunnan kirkkoherraan ja kerro olevasi kiinnostunut kirkkoon liittämisestä. Hän opastaa asiassa eteenpäin. Seurakuntien yhteystiedot löydät kirkon etusivulta kohdasta ”seurakunnat”.

Ellet tiedä, minkä seurakunnan alueella asut tai haluat kysyä lisää kirkosta tai kirkkoon liittymisestä, lähetä viestisi oheisella lomakkeella.

Tervetuloa!

To prevent automated spam submissions leave this field empty.
Printer-friendly version