Kristuksen ylösnousemus

Pääsiäinen on Kristuksen ylösnousemuksen juhla. On tärkeää muistaa, ettemme juhli ylösnousemusta yleensä tai kuoleman voittamista jollakin yleisellä tasolla. Iloitsemme siitä, että Hän, joka nousi kuolleista ja voitti kuoleman, on nimenomaan Jeesus Kristus, maailman Vapahtaja, meidän Herramme ja Jumalamme. 

Hän on Jumalan Poika, joka otti meidän ihmisyytemme päällensä; tuli ihmiseksi ja kaltaiseksemme kaikessa ollen kuitenkin vapaa synnistä. Hän on persoona ja Hänessä ylösnousemuksesta tuli persoonallinen. Kuoleman kukistuminen ei olekaan jotakin yleisluontoista lohdutusta vaan jokaiselle meille henkilökohtainen todellisuus ja iankaikkisen elämän lupaus. 

Pääsiäisen suuri salaisuus avautuu meille sitä paremmin mitä syvällisemmin elämme Kristuksen kirkon jäseninä. Jos osallistumme kirkon elämästä kilvoitellen omien heikkouksiemme kanssa, rukouksen ja rakkauden hengessä sekä meitä pyhittävien mysteerioiden kautta,  elämme myös  Pääsiäisen juhlaa sydän täynnä riemua ja kiitollisuutta. Ylösnousemuksen ilon riemu valaisee koko maailman ja se loistaa  myös oman sielumme joka sopukan  syvyyteen täyttäen sen Jumalan tuntemisen  ilolla. Sen johdattelemana mekin lausumme: 

Kristus nousi kuolleista!  Totisesti nousi! 

Kristus är uppstånden! Sannerligen uppstånden!  

Hristós voskrése! Voistinu voskrése!

Kristâs ka´ggõõđi ja´mmjest! Tuõđi ka´ggõõđi! 

Metropoliitta Elia 

15.4.2017

Printer-friendly version