Kristus nousi kuolleista! Totisesti nousi!

Tänä vuonna vietämme itsenäisen Suomen ja reformaation juhlaa kiitollisuudella. Kumpikin on tärkeällä tavalla puolustanut ihmisen vapautta ja lähimmäisyyttä. Tämän periaatteen henkiset juuret löytyvät kristillisen ihmiskuvan kestävistä perusteista. Siitä käsin mieleeni nousee apostoli Paavalin kehotus: ”Kantakaa toinen toistenne taakkoja, niin toteutatte Kristuksen lain”.

Edelliset sukupolvet ovat jättäneet meille perinnöksi jakamisen ja solidaarisuuden esimerkin. Yhteishenki ja vastuunkantaminen, ”kaveria ei jätetä”, on upea elämänohje meille tämän päivän suomalaisille, ”rauhan ajan lapsille”.

Kristuksen seuraaminen ei lupaa helppoja päiviä. Päinvastoin. Siihen kuuluu eri tavoin suostumus ristin kantamiseen. Risti muistuttaa meitä myös siitä, että itsenäisyyttä ei ole saavutettu ilman uhrauksia, ilman ”toistemme taakkojen kantamista”.

Kristillinen kirkko on nimenomaan ylösnousemuksen yhteisö, joka auttaa meitä jokaista eteenpäin. Kristus on kärsimyksen ja kuoleman kautta tehnyt tyhjäksi kuoleman vallan ja ensimmäisenä tullut osalliseksi ylösnousemuksen kirkkaudesta. Sitä valoa Hän säteilee myös meille pääsiäisaikana. Tämä valo ja kirkkaus on meidän toivomme. Se on tulevan ennakointia, jolloin Kristus on oleva kaikki kaikessa. Silloin pyhän kirjan sanoin ”kuolemaa ei enää ole, ei murhetta, valitusta eikä vaivaa, sillä kaikki entinen on kadonnut”.

Pyydämme, että hyvä ja ihmisiä rakastava Jumala auttaisi meitä ja että keskinäisessä kunnioituksessa ja rakkaudessa yhdessä kasvaisimme Häneen entistä syvemmin. Siunatkoon teitä tässä ja tulevassa ajassa kuolemallaan kuoleman voittanut ja haudoissa oleville elämän antanut Kristus.

15.4.2017

 

Printer-friendly version