Puroniemen leirikesä lähestyy

Rautalammilla sijaitseva Puroniemen leirikeskus on toiminut jo vuosikymmeniä erilaisten ortodoksisten leirien pitopaikkana. Tulevana kesänä Puroniemessä järjestetään jälleen kaikenikäisille sopivia tapahtumia.

Kesäkuun alussa (6.–9.6.) Ortodoksisten nuorten liitto ONL ry järjestää lasten ja varhaisnuorten leirin. Mukaan otetaan noin 35 lasta ja nuorta (6–14 -vuotiaita) ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri järjestetään osittain erikseen kahdelle eri ikäryhmälle, noin 6-10 -vuotiaille lapsille ja 10-14 -vuotiaille varhaisnuorille. Osallistumismaksu on ensimmäisestä lapsesta 60 € ja seuraavista perheen lapsista 50 € per lapsi. Maksu sisältää majoituksen, ruuan ja ohjelman. Omasta kotiseurakunnasta voi tiedustella, osallistuuko se leirimaksuun.

Tämän kesän leirin erityisteemana on 100-vuotiaan Suomen kunniaksi "Juuret ja monikulttuurisuus". Teemaa lähestytään mm. tutustumalla perinteisiin leikkeihin, peleihin, käsitöihin ja musiikkiin.

Ilmoittautuminen leirille 10.5. mennessä sähköisesti ONL ry:n sivuilla osoitteessa http://onl.fi/ilmoittautuminen

Ennen juhannusta (16.–18.6.) Kuopion ortodoksinen seurakunta järjestää Puroniemessä Kaikkien leirin, joka on nimensä mukaisesti tarkoitettu kaikille halukkaille. 8-vuotiaat ja sitä vanhemmat voivat osallistua leirille itsenäisesti. Osallistumismaksu on aikuisilta 20 euroa ja lapsilta 10 euroa, perheen kokonaismaksu on kuitenkin enintään 70 euroa.

Ilmoittautumiset 31.5. mennessä seurakunnan lapsi- ja nuorisotyöntekijä Päivi Kupiaiselle osoitteeseen paivi.kupiainen@ort.fi

Heinäkuussa (10.–14.7.) vuorossa on Puroniemen ystävät ry:n järjestämä perinteinen perheleiri. Aikuiset voivat osallistua luennoille ja keskustelutuokioihin samalla kun lastenohjaajat järjestävät lapsille ohjattua toimintaa. Ohjelmaan kuuluvat myös lyhyet aamu- ja iltarukoushetket leirikirkossa sekä liturgia lähtöaamuna. Muuten nautitaan yhdessäolosta, saunotaan ja istutaan nuotiolla makkaraa paistaen ja lettuja syöden.

Osallistumismaksu (maanantai-perjantai) on aikuiselta 150 euroa ja 4–14 -vuotiailta lapsilta 50 euroa. Alle 4-vuotiaat osallistuvat ilmaiseksi. Yhden perheen kokonaismaksu korkeintaan 350 euroa. Leirille voi tulla myös lyhyemmäksi ajaksi. Yksittäisen päivän hinta on aikuiselta 30 euroa ja 4–14 –vuotiailta 15 euroa. Tukea leirimaksuun kannattaa kysyä omalta seurakunnalta.

Ilmoittautumiset ja lisätiedot: puroniemen.tuki@gmail.com tai leirivastaava helena.t.hanninen@gmail.com, puh. 045 6635250. Mukaan mahtuu noin 50 henkeä ja paikat varataan ilmoittautumisjärjestyksessä.

25.4.2017

 

 

 

 

 

Printer-friendly version