Nunna Kristodulin puhe Ortodoksisella seminaarilla

Lintulan luostarin sisaristo vieraili Ortodoksisella seminaarilla tiistaina 19. helmikuuta. Illassa kuultiin muun muassa nunna Kristodulin puhe, jossa hän kertoi teologian opiskelijoille Siinain Pyhän Katariinan luostarissa käymistään keskusteluista syksyllä 2012.

Puhe sisältää Pyhän Katariinan luostarin igumenin arkkipiispa Damianoksen, munkki Mooseksen sekä pappismunkki Pavloksen opetuksia. Aiheena ovat rukouksen syventäminen ja uudenlaisen läheisyyden löytäminen suhteessa Kristukseen, katumuksen merkitys, ilo, sekä kysymys siitä, mikä on kaikista pahin synti.
 
Lopuksi nunna Kristoduli vastaa kysymykseen Siinain luostarin tunnetuimman igumenin pyhittäjä Johannes Siinailaisen (k. 600-luvulla) teoksesta Portaat  – luetaanko sitä yhä luostareissa suuren paaston aikana, entä miten suhtautua kirjassa kuvattuun ankaraan askeesiin?
 
Kesto noin 11 minuuttia.
 
21.2.2013

 

Podcast: 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Tulostettava sivu