Ristin teologia idässä ja lännessä

Ortodoksisessa kirkossa Kristuksen ristinkuolemasta puhuttaessa korostuu kuoleman voittaminen, inkarnaation merkitys ja sen johdosta ihmisen mahdollisuus jumalallistumiseen. Läntisessä kristikunnassa puolestaan painopiste on usein Golgatalla tapahtuneessa lunastuksessa, Kristuksen sovitusuhrissa ja vanhurskauttamisessa.

Milla tavoin erilaiset ristin tapahtumien teologiset ulottuvuudet suhteutuvat toisiinsa? Miten ortodoksit ymmärtävät läntisen tavan puhua Golgatan mysteeristä?
 
Muun muassa näistä aiheista kuullaan Itä-Suomen yliopiston systemaattisen teologian ja patristiikan professorin pappismunkki Serafim Seppälän haastattelun toisessa osassa. Toimittajana Tuukka Rantanen.
 
Kesto noin 16 minuuttia.
 
 
7.3.2013
Podcast: 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Tulostettava sivu