Suomen kirkko autonomisena 90 vuotta

Heinäkuun 6. päivänä 1923 Konstantinopolin ekumeeninen patriarkka Meletios IV teki päätöksen myöntää Suomen ortodoksiselle kirkolle autonomisen aseman Konstantinopolin patriarkaatin suojeluksessa. Päätös ilmoitettiin kirkkokunnan lähetystölle seuraavana päivänä 7.7.1923 Konstantinopolissa pidetyssä pyhän synodin istunnossa.

Itä-Suomen yliopiston ortodoksisen kirkkohistorian ja uskontotieteen lehtori Teuvo Laitilan haastattelussa käydään läpi näitä tapahtumia, niihin johtaneita seikkoja sekä Suomen ortodoksisen kirkon myöhempiä vaiheita. Toimittajana Tuukka Rantanen.
 
Kesto 25 minuuttia.
 
Konstantinopolin ekumeenisen patriarkan Meletios IV:n Suomen ortodoksiselle kirkolle myöntämän autonomian vahvistava tomos-asiakirja heinäkuulta 1923.
 
6.7.2013
Podcast: 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Tulostettava sivu