Jumalansynnyttäjä kirkon historiassa ja teologiassa

 

Millainen on ortodoksinen käsitys Jumalansynnyttäjästä Neitseestä Mariasta ja mihin se perustuu? Minkälainen on Neitsyt Marian kunnioittamisen historia? Mitä tarkoitetaan "Taivaallinen Valtiatar" -nimityksellä?

Muun muassa näistä teemoista kuullaan Itä-Suomen yliopiston systemaattisen teologian ja patristiikan professorin, pappismunkki Serafim Seppälän haastattelussa. Seppälä on kirjoittanut laajan teoksen aiheesta nimeltä "Elämän äiti" (2010), jossa hän käsittelee esimerkiksi varhaisen kristikunnan merkittävimpien ajattelijoiden kirjoituksia Jumalanäidistä. Toimittajana Tuukka Rantanen.

 
Kesto noin 18 minuuttia.
 
(Kuva: fresko Khoran kirkosta Konstantinopolista 1300-luvulta)
 
5.8.2013
Podcast: 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Tulostettava sivu