Neitsyt Maria – Taivaallinen Valtiatar

 

 
Miksi Jumalansynnyttäjän taivaallinen asema on ennen kaikkea käytännöllinen eikä opillinen tai teoreettinen kysymys? Millaisia ovat erot ortodoksisessa ja roomalaiskatolisessa teologiassa Jumalanäidin suhteen? Millaista on Neitsyt Mariassa maailmaan tullut "uusi naiseus"? Keitä ovat Raamatussa mainitut "Jeesuksen veljet"?
 
Muun muassa näitä kysymyksiä käydään läpi Itä-Suomen yliopiston systemaattisen teologian ja patristiikan professorin pappismunkki Serafim Seppälän haastattelun toisessa osassa. Seppälä on kirjoittanut laajan teoksen aiheesta nimeltä "Elämän äiti" (2010), jossa hän käsittelee esimerkiksi varhaisen kristikunnan merkittävimpien ajattelijoiden kirjoituksia Jumalanäidistä. Toimittajana Tuukka Rantanen.
 
Kesto noin 19 minuuttia.
 
 
23.8.2013
 
Ikoni: Ensimmäinen ikonoklastisen kauden jälkeinen mosaiikki-ikoni 800-luvulta Hagia Sofian kirkosta Konstantinopolista.
 
(Kuva: Wikimedia Commons).
Podcast: 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Tulostettava sivu