Arkkipiispa Paavali: "Tahtoni mukaan"

Arkkipiispa Paavali (1914–1988) oli Valamon munkki ja Suomen ortodoksisen kirkon rakastettu päämies lähes 30 vuoden ajan. Hän oli myös arvostettu kirjailija, kääntäjä, kirkkomuusikko, liturginen teologi ja kilvoituselämän ohjaaja. Hänen syntymästään tulee kuluneeksi 100 vuotta 28.8.2014.

Valamon opistossa järjestetään 31.10.–2.11. seminaari, jossa kuullaan esipaimenen työtovereiden ja tuttavien muistoja sekä luonnehdintoja arkkipiispasta esipaimenena ja ihmisenä. Osallistujilla on mahdollisuus jakaa myös omia muistojaan kohtaamisista arkkipiispa Paavalin kanssa.

Seminaari järjestetään yhteistyössä Ortodoksinen Veljestö ry:n kanssa, jonka perustajajäsen Paavali oli. Veljestö perustettiin 70 vuotta sitten ja seminaarin ohjelmaan sisältyy myös OV:n 70-vuotisjuhla.

Kuuntele radioäänite 1980-luvulta, jossa arkkipiispa Paavali puhuu otsikolla "Tahtoni mukaan".

Kesto 9:50 minuuttia.

Arkkipiispa Paavalin elämää ja työtä käsitteleviä podcasteja voi kuunnella ort.fi:ssa lisää tästä:

 
 
 
***

Lisätietoa Valamon opiston syksyllä 2014 järjestettävästä "Arkkipiispa Paavali, kirkon mies" -seminaarista tästä.

3.8.2014

Podcast: 

You are missing some Flash content that should appear here! Perhaps your browser cannot display it, or maybe it did not initialize correctly.

Tulostettava sivu