Diakoni Kimmo Kallinen Itä- ja Keski-Uudenmaan papiksi

Helsingin ortodoksisen seurakunnan valtuusto valitsi 25.1. kokouksessaan diakoni Kimmo Kallisen seurakunnan papiksi sijoituspaikkanaan tällä hetkellä Itä- ja Keski-Uudenmaan toiminta-alue.

Valtuusto suoritti vaalin Helsingin metropoliitta Ambrosiuksen asettaman kolmen ehdokkaan välillä. Piispa oli asettanut ehdolle  1. vaalisijalle arkkimandriitta Andreas Larikan, 2. vaalisijalle diakoni Kimmo Kallisen ja 3. vaalisijalle pastori Pekka Helakallion. Kallinen sai vaalissa selkeän äänienemmistön (12 ääntä 19 valtuutetun äänestä). Samassa kokouksessa valtuusto valitsi Uspenskin katedraalin uudeksi isännöitsijäksi Kari Moilasen.

Diakoni Kimmo Kallinen on palvellut diakonina ja ylidiakonina vuosina 1992-2005. Hän on toiminut arkkipiispan sihteerinä 13 vuotta ja Valamon luostarin koulutus- ja kehityspäällikkönä sekä vararehtorina yhteensä 6 vuotta. Lisäksi Kallinen on toiminut 3 vuotta Ortodoksisten Nuorten Liiton (ONL ry) toiminnanjohtajana.

Kalliselle valinta merkitsee suurta elämänmuutosta, jonka hän ottaa nöyränä ja kiitollisena vastaan.

- Minulle tämä on kaikin puolin uusi alku: pappeuden armolahja jo sinänsä vetää mielen nöyräksi. Odotan innostuneena tätä uutta tehtävää ja sen myötä tulevia tuttavuuksia. Työn alkamisesta tai pappisvihkimyksestä minulla ei ole vielä tietoa.

Itä- ja Keski-Uudenmaan toiminta-alueella on kolme seurakuntatyön keskusta ja pyhäkköä, jotka sijaitsevat Järvenpäässä, Klaukkalassa ja Porvoossa. Kaikkiaan alue muodostuu Askolan, Järvenpään, Keravan, Nurmijärven, Pornaisen, Porvoon, Pukkilan, Sipoon ja Tuusulan kunnista. Voit tutustua tarkemmin alueeseen ja siellä järjestettävään toimintaan Helsingin ortodoksisen seurakunnan sivuilla.

25.1.2017

Tulostettava sivu