Synodin istunnot käynnistyivät

Pyhän ja Suuren Synodin ensimmäinen täysistunto pidettiin Kreetan ortodoksisella akatemialla maanantaina 20. kesäkuuta.

Synodin avasi puheenjohtaja Konstantinopolin Ekumeeninen patriarkka Bartolomeos. 

Patriarkka tervehti 10 ortodoksisen paikalliskirkon johtajia ja heidän delegaattejaan. Konstantinopolin, Serbian, Romanian ja Kreikan kirkkojen delegaatioissa on 24 piispaa. Aleksandrian patriarkaatista piispoja on 12, Kyproksen arkkipiispakunnasta 10, Jerusalemin patriarkaatista ja Puolan kirkosta kuusi, Albaniasta neljä sekä Tšekinmaan ja Slovakian kirkosta kaksi.

Patriarkka esitti myös tervehdyksen kokoukseen kutsutuille tarkkailijoille, joita on roomalaiskatolisesta kirkosta, Egyptin koptikirkosta, Etiopian kirkosta, Armenian kirkosta Etchmiadzinista, Armenian Kilikian patriarkaatista, syyrialais-jakobiinilaisesta kirkosta, anglikaanisesta kirkosta, vanhakatolisesta Utrechtin unionin arkkipiispakunnasta, Luterilaisesta maailmanliitosta, Kirkkojen maailmanneuvostosta, Euroopan kirkkojen konferenssista, Lähi-idän kirkkojen konferenssista ja Saksan evankelisesta kirkosta.

Suuressa ja Pyhässä Synodissa pidetään yhteensä 16 täysistuntoa. Niistä ensimmäinen maanantaina 20.6. ja viimeinen lauantaina 25.6. ovat julkisia. Muiden päivinä pidettävät 14 istuntoa kokoontuvat Synodin piispadelegaattien kesken.

20.4.2016

Tulostettava sivu